Välj rätt ryggsäck för jakten

Alla jägare vet att jakten kräver en hel del utrustning. En viktig del är ryggsäcken, framför allt för passkyttar som kan behöva gå lång väg i svår terräng för att sitta på pass på ställen där det inte alltid finns torn eller något naturligt ställe att sitta på.

Just av den sistnämnda anledningen har jag alltid förordat en ryggsäck man kan sitta på, men nu för tiden när jag för det mesta går som hundförare eller vakar på natten på vildsvin så har jag ändrat fokus. Normalt sett bär jag inte ryggsäck alls som hundförare, utan numera handlar det om att få med alla prylar så enkelt som det går.

Då gäller det att hitta en rymlig ryggsäck och gärna en med hölster för geväret. När jag vakar på vildsvin gör jag det på platser som går lätt att ta sig till och där finns alltid torn. Då blir den här sortens ryggsäck betydligt mer praktisk.

Ett exempel på en sådan ryggsäck är Eberlestock Gunslinger II, som förutom att ha både hölster och vara rejält rymlig, också är förberedd för vattenblåsa. Dessutom är den vansinnigt snygg. Egentligen tycker jag den svarta är snyggast, men mest praktisk i skogen är nog den med kamouflagetyg.

Även om du är passkytt så fungerar en sådan här ryggsäck då du enkelt kan ta med dig en portabel stol – en så kallad tripod. Eller ännu bättre en hopfällbar stol med ryggstöd – MacKenzie har en som till och med har kamouflagetyg plus att den knappt väger någonting…

Oavsett vilken ryggsäck du väljer så se till att den har plats för allt du behöver. Är du ny som jägare har du antagligen inte tänkt på att den kanske enskilt viktigaste saken att ha med i ryggsäcken är en rulle toapapper. Givetvis inne i en väl tillsluten påse, blött toapapper har du ingen nytta av.

BOM eller TRÄFF? Du missar väl inte nyheterna?

Missa inga nyheter och artiklar från Jaktbaronen – skriv upp dig på e-postlistan. Utskick en gång i veckan på fredagar, lagom till helgens jakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait