Så hittar du någonstans att jaga

Är du ny som jägare kan något av det svåraste vara att hitta någonstans du kan få chans att jaga. Det finns dock ett antal sätt att hitta någonstans att jaga, och jag ska tipsa dig om ett par olika sätt.

Till att börja med har jägarförbunden ofta en del möjligheter där de erbjuder särskilt den som är ny som jägare att pröva på att få jaga. Det är ett utmärkt sätt att komma igång och få hjälp av erfarna jägare med allt praktiskt. Även om jägarexamen är en relativt heltäckande utbildning så är det först när man verkligen kommer ut i praktiken som man får de där tipsen som ingen utbildning i världen kan ge.

Sedan finns det gott om grupper på sociala medier där jakt utannonseras. Här gäller det dock att se upp. Det finns både seriösa och oseriösa aktörer, och det finns de som tar rena ockerpriser. Sålla noga och kolla upp den som erbjuder jakt innan du förbinder dig till något. Ibland kan det vara värt att betala lite pengar för att få pröva på, men det ska vara rimliga avgifter.

Det sista sättet, som faktiskt har fungerat bäst för mig, är att prata med vänner, släkt och andra bekanta. Det finns runt 300 000 jägare i Sverige, så chansen är stor att du har någon i din närmaste vänkrets eller bland nära bekanta. Många jägare pratar inte om att de jagar, men hör dig för och se om någon vill ta med dig som gästjägare.

Foto: Pixabay

Att vara med som gästjägare innebär nästan alltid att du inte får någon köttlott och många gånger inte heller någon trofé, men du får något viktigare. Du får praktisk erfarenhet och du får knyta nya kontakter. När ett jaktlag sedan söker nya medlemmar så känner de redan dig och då kan det vara lättare att få komma med. Alla jaktlag vill ha medlemmar man trivs med och har man varit med som gästjägare så vet de vem du är och hur du beter dig. Tänk därför extra noga på att vara en hjälp för alla, även om du inte får någonting för det.

Det är tyvärr inte lätt att hitta någonstans att jaga, men ge inte upp. Nya jägare behövs alltid och många lag mår bra av att föryngra laget och ta in nya perspektiv. Prata vidare med alla du känner och även folk du inte känner.

Dela gärna med dig här i kommentarsfältet om du har några andra tips på hur man kan hitta någonstans att jaga.

BOM eller TRÄFF? Du missar väl inte nyheterna?

Missa inga nyheter och artiklar från Jaktbaronen – skriv upp dig på e-postlistan. Utskick en gång i veckan på fredagar, lagom till helgens jakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait