Dubbel jaktlycka på en kväll

Ni som jagar vet hur det är, ibland kan man sitta kväll efter kväll utan att något händer, sedan händer allt på samma gång. Naturen är förunderlig och djuren är oberäkneliga. Men för inte så länge sedan var jag med om dubbel jaktlycka på en kväll, och det hör inte till vanligheterna.

Jag hade satt mig för att vaka på vildsvin, och det var en fin sommarkväll med nästan ingen vind. Jag hade perfekta förutsättningar och satte mig en dryg timme innan solnedgången. Första timmen hände ingenting, sedan dök en räv upp. Ett tag gick han precis där det inte fanns något kulfång, men sedan fällde jag honom.

Jag brukar låta räv ligga om jag är på plats för att jaga någonting annat. Så även denna gång. Jag trodde inte att det skulle bli något mer, men jag satt ändå kvar. Tänkte sitta hela tiden jag planerat även om jag hade mina aningar om att skottet kunde ha skrämt bort alla djur i närheten.

Men, fem minuter innan jag tänkt packa ihop, dyker plötsligt en flock vildsvin upp. En av dem, en gylta, blir kvar efter att skottet går. Det blev dubbel jaktlycka på en och samma kväll – vilket visar att allt kan hända.

Har du varit med om något liknande?

BOM eller TRÄFF? Du missar väl inte nyheterna?

Missa inga nyheter och artiklar från Jaktbaronen – skriv upp dig på e-postlistan. Utskick en gång i veckan på fredagar, lagom till helgens jakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait