Hur gick bockjakten?

Bockjaktspremiären den 16 augusti markerar verkligen premiär på jaktåret för många jägare, även om det går att jaga vildsvin året runt.

För min del blev det inget fällt, men det gör ingenting. Jag har fällt bockar förut och att fälla ett djur är verkligen ingenting man kan räkna med. Jag fick två fina, tidiga morgonstunder och fick se naturen långsamt vakna.

Första passet såg jag ingenting, men andra passet – som var på en helt annan plats – började ändå lite spännande. Redan på väg ut till passet hörde jag hur ett smaldjur eller en get höll på att locka. Hon lockade ordentligt och försvann långsamt bort i skogen.

Jag hann sätta mig i tornet och invänta bättre ljus, när jag ser någonting röra sig, inte långt från tornet. Nu är det ljust nog för ett skott, och det är en bock som går där. Dock befinner den sig för högt på ängen och jag har bara skog bakom. Med andra ord inget kulfång.

Jag får avstå skott och där var åtminstone en bock som förhoppningsvis hittade geten eller smaldjuret som lockade.

Hur gick det för dig?

BOM eller TRÄFF? Du missar väl inte nyheterna?

Missa inga nyheter och artiklar från Jaktbaronen – skriv upp dig på e-postlistan. Utskick en gång i veckan på fredagar, lagom till helgens jakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait